ПРЕЗЕНТАЦИJА

3D икона на "Отецот, Синот и Светиот Дух"

Се верува дека помага при болести, особено за жени кои сè уште не родиле. Единствената тродимензионална икона на Отецот, Синот и Светиот Дух, создадена во 19 век од непознат господар, се чува во црквата Свети Георгиј Победоносецот. Гледано од три различни агли, тој ги покажува Отецот, Синот и Светиот Дух. Се верува дека помага при болести, особено за жени кои сè уште не родиле.