ПРЕЗЕНТАЦИJА

Еко-куќа „Самоковиштето“

40 минути со автомобил од селото Бистрица! Еко-куќата е изградена според проект на општина Дупница. Прошетката таму поминува низ неверојатна природа, убави погледи, се разбира, и низ природниот феномен Бистришки водопад (со пад на вода од 20 метри) и убавите Морени, кои се највисоки во Бугарија. На пат, мора да застанете во областа Софарџик, каде има неверојатен поглед кон Дупница, Бобов Дол, Радомир…  На подрачјето на Влашка Бара има патека до колиба „Иван Вазов“ до која може да се стигне по обележана патека. Од „Самоковиштето“ до колибата „Иван Вазов“ може да се стигне за 4 часа, во 6 часа се Седумте Рила езера, а за љубителите на поголемите прошетки - во 9 часа е Рилскиот Манастир.