ПРЕЗЕНТАЦИJА

Црквата „Света Петка“ во селото Јахиново и исцелителната извор

10 минути од Дупница. Храмот бил изграден во 1871 година Постои еден многу интересен иконостас со богата декорација из дрво резби. Во дворот на црквата има исцелителен извор (аязмо), чија вода се верува дека лекува разни заболувања на очите.